Hiç şüphe yok ki spor yapmanın fiziksel ve ruhsal gelişim açısından pek çok yararı vardır. Ancak her insan aynı spor dalına ilgi göstermeyebilir. Kişilerin spora olan ilgi düzeyi, maddi durumu, boş vakitleri, sağlık durumları ve kondisyonları sebebiyle birbirinden oldukça farklı olabilir. Tüm bu sebeplerden dolayı, sporu hayatının bir parçası haline getirmek isteyen ancak spor salonuna gitmek yerine sporu evde yapmayı tercih eden insanların sayısı hiç de az değildir. İlgilendiğiniz spor dalı ne olursa olsun, çalışmalarınız esnasında güvenliğinizi ve sağlığınızı ön planda tutmalısınız. Spor egzersizlerini bilinçsiz şekilde yapmak, koruyucu spor ekipmanlarından yardım almamak ve vücudunuza aşırı yüklenmek, sakatlıklara yol açabilir. Hem sağlığınızı korumak hem de yaptığınız egzersizlerden daha çok verim alabilmek için evde spor ekipmanları kullanabilirsiniz. Bu ekipmanlar arasında, dumbıl set (dumbel set), koşu bandı, yürüyüş bandı, diesel koşu bandı profitness koşu bandı gibi aletleri saymak mümkündür. Gelin şimdi, uygun fiyatlı spor aletleri, dumbell fiyatları, koşu bandı fiyatları gibi soruları da cevapladığımız yazımıza kısaca bir göz atalım.

 

Koşu Bandı ve Yürüyüş Bandı

Spor yaparak kilo vermeyi ve sağlıklı olmayı kim istemez ki? Kilo vermek isteyen ve sağlıklı bir yaşam isteyen herkesin evinde mutlaka bir koşu bandı olmalıdır. Koşu bantları yağ ve kalori yakma, kas kütlesini ve mukavemetini artırma, bacak kaslarını çalıştırma, vücut hatlarını ortaya çıkarma, vücuda enerji sağlama, sindirim sisteminin çalışmasına yardımcı olma, metabolizmayı hızlandırma, vücudu sıkılaştırma, vücut direncini artırma gibi vücut sağlığı için pek çok olumlu etkiye sahiptir.

Koşu Bandı Nasıl Kullanılır?

Tüm dünyada yaygın şekilde kullanılan koşu bandı, yanlış kullanıldığında kas zedelenmelerine, eklem ağrılarına veya kronik sakatlanmalara sebep olabilir. Koşu bandı kullanımının temel kuralı, yavaş tempoda başlayıp yürüyüşten koşuya geçmektir. Koşu bantları kişiye ve egzersize uygun şekilde kullanıldığında etkilidir. Beden ve nefes durumunuza göre koşu bandınızın hız ve eğimini değiştirebilirsiniz. Bu sayede de hem ‌kardiyo egzersizini doğru yapar hem de vücudunuzda olumlu etkiler yaratırsınız.

Bunların yanı sıra koşu bantlarının programlarında çok sayıda egzersiz seçeneği vardır. Bu seçenekler, kondisyon, ‌‌kardiyo, bölge egzersizi, ‌fitness gibi farklı alternatiflere sahiptir. Program seçenekleri koşu bandının marka ve modeline göre değişiklik gösterebilir.

Koşu Bandı Hangi Bölgeleri Çalıştırır?

Koşu bandı, bedenin sağlıklı olması ve dengeli kilo vermek için oldukça faydalı bir spor aletidir. Koşu bandı başta bacaklar olmak üzere göbek, karın, kol, omuz, sırt kasları, bel, yan bel çevresi, kalça kaslarını çalıştırır.

Yürüyüş Bandı Nasıl Kullanılır?

Spor yapmaya yeni başlayanlarda yürüyüş bandında ideal kalma süresi 20 dakika, düzenli spor yapan kişilerde ise bu süre 45 dakikadır. Yürüyüş bandında geçirilmesi gereken süre kişiden kişiye, bedenin günlük durumuna ve egzersiz yoğunluğuna göre değişkenlik gösterir. Yeni başlayanlar için 20 dakika yürüyüş ardından 10 dakika koşu idealdir.

Yürüyüş Bandı Hangi Kasları Çalıştırır?

Yürüyüş bandı, koşu bandında olduğu gibi bacak, sırt kasları, kol, bel, yan bel çevresi, karın, göbek, kalça kaslarını çalıştırır.

Koşu Bandı ve Yürüyüş Bandı Fiyatları Nelerdir?

Yürüyüş bandı fiyatı zannedildiği gibi çok pahalı değildir. Yürüyüş ve koşu bandı fiyatları markaya, modele, kaliteye göre değişkenlik gösterir.

Dumbell, Halter Ağırlık Seti

Sağlığına ve görünüşüne dikkat eden herkes, çeşitli egzersizler ile daha zinde bir yaşam sürmek ister. Güçlü, şekilli ve daha sıkı bir vücut için birçok egzersiz yapılabilir. Bu egzersizler ise insanların yaşam tarzına, kilosuna ve yaşına göre değişiklik gösterir. Evde spor yapmak isteyenler için ağırlık setleri, başlangıç için iyi bir alternatiftir. Bu ürünler dayanıklı yapıları ve işlevsel özellikleriyle öne çıkmaktadırlar.

Ağırlık Seti Ne İşe Yarar?

İhtiyacınız olan her anda spor desteği sunan ağırlık setleri, farklı ağırlıklarda üretilir. Böylelikle hem spora yeni başlayanlar hem de ileri seviye sporcular, amaçlarına göre diledikleri setleri kullanabilirler.

Dambıl (Dumbell) Seti Nasıl Olmalıdır?

Çok amaçlı bir çalışma gerçekleştirmek için bir set içerisinde dambıl (dumbell) ağırlık plakaları bulunmalıdır. El ile uyumlu genişliğe sahip modeller, kaldırma ve indirme sırasında kaymayı önler. Tamamen çelikten üretilen bir set, aşınma olmaksızın uzun yıllar kullanılabilir. Tek elle kullanım için dambıllar tercih edilirken iki elle sınırları zorlamak isteyenlere halter barları cazip bir seçenektir.

Dumbell ile Nasıl Çalışılır?

Amacınız kas geliştirmek, sıkılaşmak ve direnç kazanmak ise ister evde isterseniz spor salonunda dambıl (dumbell) ile pek çok hareketi yapabilirsiniz. Bir çift dumbell kullanarak vücudunuzdaki tüm kasları çalıştırabilir ve egzersizinizi tamamlayabilirsiniz.

Spor salonunuz için doğru ekipmanlara ulaşmak istiyorsanız, Alpha Sportive salonunuz için gerekli olan bütün ekipmanları sağlayacaktır. Spor salonu ekipmanlarına Alpha Sportive güvencesiyle rahatça ulaşabilirsiniz. Ekipmanlar hakkında bilgi almak için sitemizi ziyaret edebilir ya da bizimle doğrudan iletişime geçebilirsiniz. Unutmayın, salonunuzdaki fitness malzemeleri ne kadar kaliteli ve donanımlı olursa o kadar mutlu üyeleriniz olur. Alpha Sportive güvencesiyle bütün spor salonu malzemelerine kolayca ulaşabilirsiniz! Alpha Sportive internet sitesini ziyaret etmeyi unutmayın!

Ürünlerimizi İncelediniz mi?